Fondată de Jim Waters în 1958, Waters Corporation susține știința prin dezvoltarea unui portofoliu de produse, folosind tehnologii inovatoare și expertiză științifică, și având un impact în domeniul medical, farmaceutic, industria alimentației și a mediului. 

Cu o experiență de mai bine de 60 de ani, aproximativ 7000 de angajați în întreaga lume și mai mult de 100 de țări în care produsele sunt disponibile, Waters Corporation vine în sprijinul oamenilor de știință care ne asigură medicamentele de care avem nevoie, calitatea produselor pe care le folosim și siguranța alimentelor pe care le consumăm.  

Waters România, înființată de peste 20 de ani la Brașov, are un rol cheie în dezvoltarea și testarea aplicațiilor software. Aici dezvoltăm patru dintre cele mai reprezentative sisteme informatice: Empower, Unifi, NuGenesis și waters_connect. Aceste sisteme informatice complexe  sunt folosite pentru achiziționarea, interpretarea, stocarea și managementul datelor de laborator.

De asemenea, există și o divizie de dezvoltare de software integrat pentru instrumentele analitice Waters. Dispunând de unul din cele mai moderne și bine dotate laboratoare, în Brașov avem un important centru de testare și validare al sistemelor Waters.